Zakładzie Przetwórstwa Spożywczego "Kędzia" 

W sklepie "Świat mięsnych przysmaków" usytuowanym w dzielnicy przemysłowej ulicy Żeromskiego znajdziemy w dużym wyborze wyroby z indyka. A jak twierdzą konsumenci, wśród nich są prawdziwe rarytasy takie jak np. indyk maślany, szaszłyki, goloneczki a wszystkie charakteryzujące się wysoką jakością smaku i bardzo korzystnymi parametrami dietetycznymi.
Wyroby te przygotowywane są w znajdującym się obok Zakładzie Przetwórstwa Spożywczego "Kędzia", założonym przez Pana Wojciecha Kędzię w 1992 roku. Minione 13 lat to ciągła rozbudowa zakładu, wzbogacanie asortymentu wyrobów, stosowanie do produkcji sprawdzonego surowca z ekologicznych ferm. Dziś jest to zakład nowoczesny, w pełni dostosowany do wymogów Unii Europejskiej, zatrudniający doświadczoną 160 - osobową załogę, wśród której jest wielu młodych ludzi, którzy tu rozpoczynali pracę, a dzięki dokształcaniu zajmują teraz odpowiednie stanowiska.
Ta dobrze przygotowania i zintegrowana załoga zaopatruje w swoje wyroby ponad 30 sklepów firmowych, znane markety i wymagających odbiorców w Niemczech i Danii.
Produkty z charakterystycznym logo prezentowane są na wystawach i targach w kraju i za granicą, gdzie spotykają się z dużym uznaniem zwiedzających a także branżowych organizacji. Tym samym promują i własną firmę i nasz region. 
UM WOLSZTYN 2005