Zakładzie
Przetwórstwa Spożywczego "Kędzia" |
W sklepie "Świat mięsnych
przysmaków" usytuowanym w dzielnicy przemysłowej ulicy Żeromskiego znajdziemy
w dużym wyborze wyroby z indyka. A jak twierdzą konsumenci, wśród nich
są prawdziwe rarytasy takie jak np. indyk maślany, szaszłyki, goloneczki
a wszystkie charakteryzujące się wysoką jakością smaku i bardzo korzystnymi
parametrami dietetycznymi.
Wyroby te przygotowywane
są w znajdującym się obok Zakładzie Przetwórstwa Spożywczego "Kędzia",
założonym przez Pana Wojciecha Kędzię w 1992 roku. Minione 13 lat to ciągła
rozbudowa zakładu, wzbogacanie asortymentu wyrobów, stosowanie do produkcji
sprawdzonego surowca z ekologicznych ferm. Dziś jest to zakład nowoczesny,
w pełni dostosowany do wymogów Unii Europejskiej, zatrudniający doświadczoną
160 - osobową załogę, wśród której jest wielu młodych ludzi, którzy tu
rozpoczynali pracę, a dzięki dokształcaniu zajmują teraz odpowiednie stanowiska.
Ta dobrze przygotowania
i zintegrowana załoga zaopatruje w swoje wyroby ponad 30 sklepów firmowych,
znane markety i wymagających odbiorców w Niemczech i Danii.
Produkty z charakterystycznym
logo prezentowane są na wystawach i targach w kraju i za granicą, gdzie
spotykają się z dużym uznaniem zwiedzających a także branżowych organizacji.
Tym samym promują i własną firmę i nasz region.
|